Dercsényi Dávid
Dercsényi Dávid
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem átláthatóak a civilek, legyen transzparencia, mondja a kormány, az Origo pedig akkora erővel segíti a propagandát, hogy véletlenül rácáfol Orbán Viktorra, Németh Szilárdra és a többi fideszes politikusra.

Hetek, hónapok óta harsogja a kormány, a kormányközeli média a következő tételeket: Soros György bele akar szólni a magyar politikába. Soros György titkon támogatja a magyar civil szervezeteket, és így akarja elérni céljait. Nem átláthatóak a civilek, tisztázni kell, mennyi pénzt kapnak Sorostól.

Lázár János miniszter is komor: "valaki kívülről megpróbálja befolyásolni az országok vezetését, társadalmát, közvéleményét, milliárd dollárok dolgoznak itt." Kósa Lajos frakcióvezető is komor: "a magyar választóknak tudniuk kell arról, ha az ilyen szervezetek külföldi finanszírozást felhasználva akarnak befolyást gyakorolni Magyarországon". Számoljanak el a külföldi eredetű támogatással!

A kormányközeli Századvég Alapítvány megkutatja a közvéleményt ("Ön inkább egyetért vagy inkább nem ért egyet azzal, hogy külföldi politikai vagy gazdasági erők, hazai civil szervezeteken keresztül gyakorolhassanak nyomást belpolitikai kérdésekben Magyarországra?"), és kihozza, hogy nem szeretjük Sorost.

Ifj. Lomnici Zoltán jogász, a közmédia kedvelt szakértője, mellesleg a CÖF szóvivője azt mondja a Híradónak: "Olyan információk kerültek napvilágra, amelyek 2010 előtt egyáltalán nem, vagy csak szűk körben voltak ismertek. Kiderült, hogy média- és politikai befolyással, illetve civil szervezeti hálóval is rendelkezik Magyarországon. Sőt, azt is megtudtuk, hogy nagyon komoly, szabad szemmel messziről jól látható pénzeszközökkel támogatja a közélet ezen érintett szegmenseit."

És akkor jön az Origo, és lerántja a leplet Majtényi Lászlóról. Hazudik, nem jól emlékszik, azt állítja, hogy csak 57 millió forintot kapott a Soros György-féle OSA-tól, holott ott van leírva feketén-fehéren a közhasznúsági jelentésben, hogy mennyit kapott, 2008-tól kezdve, és nem annyit, sokkal többet, 145 milliót, szögezi nekünk, a döbbent olvasóknak.

Akkor mi van? Miről beszél a kormány? Nincs átláthatóság? Miről beszél Lomnici? 2010 előtti információk egyáltalán nem voltak ismertek? Mert nem kattintottak rá a civilek honlapjain a megfelelő menüpontra? Ha az Origo megtalálja a számsorokat, a hatóságok, amelyek adatok és dossziék kilóit kérik be ellenőrzéskor a civilektől, miért nem tudják?

Valóban jól teszik, ha még dolgoznak a civilellenes törvényen, mert a jelek szerint eredeti céljukhoz nincs szükség semmilyen jogszabályra.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!