szerző:
hvg.hu

Szegeden a Kecskés-telepen legalább nyolc macskát mérgeztek így meg egy állatvédő egyesület szerint.

Mérgezés miatt pusztulhatott el nyolc házimacska Szegeden – közölte a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete.

A szervezet azt közölte, hogy a Kecskés-telepen, a Kandó Kálmán utcában és környékén az utóbbi három hétben nyolc macska pusztult el nagy kínok közepette, az állatorvosi vélemények szerint – a tünetek alapján – fagyálló fogyasztása miatt.

Az állatvédők azt írják, mindegyik cicának volt gazdája és egészségesek voltak, az állatorvosi véleményeket viszont hatósági vizsgálatnak is meg kellene erősítenie, és azt is meg kellene állapítani, hogy baleset vagy szándékos mérgezés történt-e.

Az ügyben két lakos is feljelentést tett a rendőrségen, azonban a hivatalos kivizsgálás csak most kezdődött meg, az eset szándékossága mára már nem tisztázható.

Hozzáteszik, azt nem tudni, hogy ténylegesen hány állat esett áldozatul a vélhető mérgezésnek.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!