szerző:
Zelki Benjámin
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tömeges leépítés indult a BKK-nál. Sorban rúgják ki az embereket, már most több tucat érintettről tudunk, de a szám akár a 100 felé is közelíthet.

Többek között az utastájékoztatási, minőségellenőrzési, a jegyértékesítési és a forgalomirányítási területekről kellett távozniuk a munkavállalóknak. Az érintett területek éppen azok, melyek szűkítésének hamar és jól látható negatív hatása lesz a szolgáltatás színvonalára, azaz pl. a BKK-infó működésére, a pótlások olajozott kezelésére, a forgalmi változások alkalmával való utastájékoztatásra. De a hallomások szerint olyan munkatársaktól is megváltak, akik azt ellenőrzik, hogy megy-e a légkondi a buszokon, és tiszták-e a járművek.

A 2010-ben megalakult BKK nagy előnye az volt, hogy szervezettebbé és egy központból irányíthatóvá tette a budapesti közlekedést, és különböző jogköreivel színvonalasabb szolgáltatásra kényszerítette a BKV-t. A BKK 2014 óta tartó leépítési és szétszedési folyamatának hatására ez a tendencia ismét megfordult, ahogy ez a hónapok óta ki nem javított lámpaprogramokból és a dugóban álló villamosokból is látszik.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!