szerző:
hvg.hu

A rendőrség harmadszorra sem engedélyezte, hogy az Együtt fütyüléssel demonstrálhasson Orbán Viktor március 15-ei beszéde alatt. Juhász Péterék ezért bírósághoz fordultak és a TASZ segítségét kérték az ügyben.

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) közelményében azt írja, a tiltásokat felülvizsgáló mindkét bírói tanács leszögezte, a gyülekezési törvény nem teszi lehetővé, hogy a rendőrség előzetesen nem létező jogcímen, a "méltó megemlékezéshez való jog" valószínűsített sérelmére hivatkozva tiltson meg egy tüntetést.

©

Néhány órával korábban még úgy tűnt, semmi sem lesz az Együtt rendezvényéből, mert a rendőrség a kokárdaosztást is betiltotta azután, hogy kétszer már elutasította a párt sípolós demonstrációra benyújtott kérelmét. Az ellenzéki párt szerint a miniszterelnök már annyira gyáva, hogy a belügyminiszter segítségével mindent megtesz, hogy ellehetetlenítse az akciójukat.

"Ha ez a gyakorlat így folytatódik, a miniszterelnök lassan már a nemzeti ünnepeket is betiltja, csak hogy ne kelljen a nép hangjával, a más véleményen lévőkkel találkoznia"

Az Együtt már tartott korábban kifütyülős tüntetést; először Orbán október 23-ai beszéde alatt akartak akciózni, majd Putyin látogatásánál kerültek elő a sípok. A rendőrség mindkét esetben próbálta  ellehetetleníteni Juhászék akcióját.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!