szerző:
hvg.hu

Az alkotmányjogász szerint jó eséllyel nem leváltható Orbán hatalma.

Hazánkban nem vált be a parlamenti váltógazdaság, „Magyarország egy sikertelen ország, Magyarországon azok a vágyak, amelyek 1989-ben reménytelinek tűntek, azok jobbára nem valósultak meg, egy nagyon csalódott, nagyon frusztrált, gyűlölettel teli ország Magyarország” – jelentette ki Orbán Viktor rendszeréről Tölgyessy Péter.

A konzervatív alkotmányjogász, korábbi Fidesz-képviselő a Hír TV Egyenesen című műsorában elmondta: Orbán az alkotmányos berendezkedést rengeteg ponton átírta, de lényeges ponton csak kevés helyen. „Mégis, a pluralizmus, a sokszínűség megtartásával egy olyan rendszert csinált, amelyben jó eséllyel nem leváltható a hatalma. (...) Ha most megnézzük a számokat, a közvélemény-kutatásokat, az ellenzék állapotát, akkor elég könnyű arra a következtetésre jutnunk, hogy a legközelebbi alkalommal is kétharmad körüli eredmény várható” – mondta.

A tegnapi államfőválasztásról Tölgyessy úgy vélekedett, Áder János rengetegszer felmutatott kis apró gesztusokkal, hogy miben nem ért egyet a miniszterelnökkel. Szinte minden ügyben, kevésszer élt az elnöki jogokkal, amelyek viszonylag szűkösek, Tölgyessy szerint. „Rengeteg ponton jelezte, hogy ő mást gondol, pusztán csak azzal is, hogy hallgatott” – magyarázta az alkotmányjogász a Hír TV műsorában.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!