szerző:
hvg.hu

Harmadszor sem engedélyezte a párt szerdai rendezvényét a rendőrség.

Az Együtt közleményében azt írja, a kokárdaosztást is betiltotta a hatóság azután, hogy kétszer elutasította a sípolós demonstrációra benyújtott kérelmét.

Az első határozat ellen a párt a Társaság a Szabadságjogokért segítségével bírósághoz fordult.

Az Együtt szerint a miniszterelnök már annyira gyáva, hogy a belügyminiszter segítségével mindent megtesz, hogy ellehetetlenítse az akciójukat.

"Ha ez a gyakorlat így folytatódik, a miniszterelnök lassan már a nemzeti ünnepeket is betiltja, csak hogy ne kelljen a nép hangjával, a más véleményen lévőkkel találkoznia"

– olvasható a közleményben.

A párt továbbra is arra biztat mindenkit, akik nem értenek egyet Orbán Viktor illiberális politikájával, menjenek el és mutassák ki sípolással a miniszterelnöknek véleményüket.

Továbbá ismét a bírósághoz fordulnak, mert álláspontjuk szerint a törvényi előírásokkal ellentétes módon tiltja be a rendőrség a kokárdaosztást.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!