szerző:
hvg.hu

A Magyar Nemzet vette észre, hogy az Együtt füttyös tiltakozásának napján a közrádió nem kockáztatott, inkább lecserélte az esti mesét egy közéletileg semlegesebbre.

A MNO vette észre, hogy a Kossuth Rádió március 15-én este 19:30-kor kezdődő meseblokkjának harmadik darabja más lett. A beszédes című Szépen szóló Fütyöri című mesét kidobta a rádió, helyette a Sárkányölő Sebestyén című történet ment le. Utóbbi sokkal zökkenőmentesebben illeszkedik Orbán Viktor beszédéhez, annak szóképeihez, míg az előbbi egyértelműen Juhász Péter füttyös tiltakozására rímelt volna. A port.hu-n most is látszik, hogy a Szépen szóló Fütyöri benne volt a műsorban. A Médiaklikken pedig az, hogy a Kukori Kotkoda rádióváltozata, A végtelen giliszta második része megúszta a műsorszerkesztést (holott egyértelműen kádárista csökevény), de a Fütyöri helyett a Sárkányölő volt hallható. A közmédia eddig nem nyilatkozott a műsorváltozás okairól.

A tévés esti meséből máskor is volt bonyodalom, a villás farkú férfi fecskeanyó történetét az Urban legends is feldolgozta.

Balra a terv a port.hu-n, jobbra a megvalósulás a rádió archívumában
©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!