szerző:
hvg.hu

A Magyar Nemzet vette észre, hogy az Együtt füttyös tiltakozásának napján a közrádió nem kockáztatott, inkább lecserélte az esti mesét egy közéletileg semlegesebbre.

A MNO vette észre, hogy a Kossuth Rádió március 15-én este 19:30-kor kezdődő meseblokkjának harmadik darabja más lett. A beszédes című Szépen szóló Fütyöri című mesét kidobta a rádió, helyette a Sárkányölő Sebestyén című történet ment le. Utóbbi sokkal zökkenőmentesebben illeszkedik Orbán Viktor beszédéhez, annak szóképeihez, míg az előbbi egyértelműen Juhász Péter füttyös tiltakozására rímelt volna. A port.hu-n most is látszik, hogy a Szépen szóló Fütyöri benne volt a műsorban. A Médiaklikken pedig az, hogy a Kukori Kotkoda rádióváltozata, A végtelen giliszta második része megúszta a műsorszerkesztést (holott egyértelműen kádárista csökevény), de a Fütyöri helyett a Sárkányölő volt hallható. A közmédia eddig nem nyilatkozott a műsorváltozás okairól.

A tévés esti meséből máskor is volt bonyodalom, a villás farkú férfi fecskeanyó történetét az Urban legends is feldolgozta.

Balra a terv a port.hu-n, jobbra a megvalósulás a rádió archívumában
©