szerző:
hvg.hu

Esős, szeles időre van kilátás a hétvégére, jövő hét elején azonban újra tavaszias lesz az idő, többfelé 20 fok feletti csúcshőmérséklettel.

Pénteken eleinte túlnyomóan napos időre számíthatunk, majd délutántól észak felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet. Estig nem valószínű eső. A szél általában élénk lesz, a főváros térségében és északnyugaton meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között alakul.

Szombaton borult idő várható, az ország nagy részén ismétlődő esővel, záporral, csak északkeleten maradhatnak ki kisebb körzetek a csapadékból. A szél nagy területen megerősödik, délnyugaton maradhat mérsékeltebb a légmozgás. A hajnali 2, 7 fokról csak 7, 13 fokig emelkedik a hőmérséklet, északon lesz a hűvösebb, a délnyugati határvidéken a melegebb.

Vasárnap vékonyodik, szakadozik, majd délután nyugat felől ismét megnövekszik a felhőzet, hosszabb napos időszakok inkább csak keleten lehetnek. Szórványosan, majd késő délutántól nyugaton több helyen valószínű eső. A szél nagy területen erős lesz, majd estére csitul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 8 és 13 fok között valószínű.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint jövő héten visszatér a tavasz, újra melegszik az idő, és egyes helyen a 21 fokot is elérheti már a csúcshőmérséklet.

©