szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az LMP felháborodott a közmédia egy műsorán, ám az erről szóló, tiltakozó közleményüket nem hajlandó leközölni az MTI Országos Sajtószolgálata. A közmédia bírálata ugyanúgy tiltott téma, mint Tiborcz István vagy éppen Habony Árpád.

A lúgos támadás miatt elítélt orvossal sugároz egy riporot ma este a közmédia, a beharangozó alapján többen úgy vélik, elkövetőmentegető műsor lesz, aminek rendkívül rossz az üzenete. B. Krisztián másodfokon 9 éves börtönbüntetést kapott, a többi között életveszélyt okozó testi sértés miatt.

Az LMP társelnöke, Szél Bernadett egy közleményben akarta felszólítani a köztévét, hogy haladéktalanul vegye le a műsorról a B. Krisztiánnal készült interjút. A politikus szerint a Kékfény beharangozója nyilvánvalóvá teszi, hogy a cél az elítélt mentegetése, az erőszak relativizálása és a közvélemény manipulálása. A riportot azzal reklámozzák, hogy most először beszélnek a bűnügyről a közellenség szemszögéből, és hogy a hívő, nagycsaládos orvos az igazságszolgáltatás áldozatának tartja magát.

Szél szerint a műsor törvénybe ütközik – ugyanis szerinte megsértik az áldozat, a szexuális erőszak áldozatainak emberi méltóságát –, ezért ha leadják, a Médiahatósághoz fordul a párt. Az ellenzéki politikus nem felejti el megemlíteni, hogy állítólag az orvos, B. Krisztián Mikola István volt fideszes egészségügyi miniszter rokona, akit mosdatni akar a közmédia.

A párt erről egy közleményt akart kiadni az MTI Országos Sajtószolgálatán keresztül, azonban ezt az állami hírügynökség megtagadta, a szabályzat egyik pontjára hivatkozva. "Jogunk van az érdekeinket sértő közlemény kiadását megtagadni" – közölte a sajtóosztály vezetője, Kobza Miklós az LMP-nek küldött válaszban. Azt is hozzátette, nem mentegetik az elítélt orvost, nem is próbálják felmenteni a bűne alól, a műsorban nem lesz áldozathibáztatás.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!