szerző:
hvg.hu

Annyira nem hasít a Puch Lászlóhoz köthető cég, mint Mészáros Lőrincé, de azért két közbeszerzési győzelem a mai világban szokatlan.

Nemcsak a jegybanki alapítványtól kapott megbízást a Puch László volt MSZP-s pártpénztárnok érdekeltségébe sorolt cég, a VABASZE Kft, hanem a BVSC-től is nyert egy 54 milliós megbízást.

A PADMA Kecskemét január 25-én szerződött a céggel ingatlanbontásra, 42 millió forint plusz áfáért. Miután Botka László szocialista miniszterelnök-jelölt karcos véleménye miatt kitört a harc a DK és az MSZP között, a Demokratikus Koalíció szóvivője hétvégén magyarázatot követelt az MSZP-től a jegybanki alapítványi megbízásra. Korábban az Átlátszó vezette le, hogyan kapcsolódik ez a cég az MSZP volt pártpénztárnokához. Röviden: Puch jobbkezének a fia külföldi cégeken keresztül tulajdonos a cégben. Ezt amúgy a Puch László tulajdonába tartozó Népszavában sem cáfolták, mikor a DK-s számonkérésről írtak.

Rákerestünk a VABASZE eddigi eredményeire a Közbeszerzési Értesítőben. Két találtatot adott a kereső, az egyik a kecskeméti győzelem, a másik pedig a BVSC által kiírt közbeszerzési siker, amelyről most márciusban tették közzé a határozatot. Összesen hárman pályáztak, a feladat 54 millió plusz áfáért egy parkoló építése. A BVSC-Zugló elnöke a fideszes államtitkár, Szatmáry Kristóf.

A Népszava-ügy és a baloldal elárulása

A Népszabadság bezárását követően úgy tűnt, hogy ebből leginkább a Népszava fog profitálni. Új külsővel, új struktúrában, új vezetőkkel indul az ellenzéki olvasókért folyó versenyben. A héten azonban kiderült: sok minden változatlan marad, de kerül hozzá állami hirdetés. Volt, aki előre tudta, hogy így lesz. Orbán Viktornak hívják.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!