szerző:
hvg.hu

A péntek hajnali balesetben Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakozó és egy iskolatársa haltak meg. A sofőr ellen halált okozó közúti baleset okozása miatt folyik az eljárás.

Előzetes letartóztatásba került a Szentendrei úti baleset kapcsán meggyanúsított autós. A kényszerintézkedés elrendeléséről hétfőn kora délután, a kórházban született döntés, a sofőrt ugyanis súlyos sérülésekkel ápolják – írja a 24.hu, Bagoly Bettinára, a Fővárosi Főügyészség szóvivőjére hivatkozva.

Az ügyészség a szökés, az elrejtőzés veszélye miatt indítványozta a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelését, illetve mert a nyomozás kezdeti szakaszában olyan bizonyítékokat szükséges beszerezni és olyan körülményeket kell tisztázni, amelyek akár a bűncselekmény minősítésén is változtathatnak, esetleg súlyosbíthatják azt. Ezért fennáll a bizonyítás megnehezítésének veszélye.

A sofőr ellen halált okozó közúti baleset okozása miatt folyik az eljárás.

Mint korábban írtuk, két fiatal is életét vesztette a péntek éjjel történt balesetben a Szentendrei úton. Az áldozatokról kiderült, hogy egyikük Janza Richárd, ifjúsági világbajnok kajakos, a másikuk D. Bálint az AKG egykori diákja. A piros lámpánál álló autójukba hátulról nagy sebességgel belerohant egy másik kocsi, amelynek sofőrje az RTL és TV2 híradóinak információi szerint ittas lehetett. A korábbi feltételezések arról is szóltak, hogy esetleg valamiféle versenyzés miatt történt a baleset, de kiderült: erről nem volt szó.

 

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!