szerző:
hvg.hu

Az állat tetemét a Dunába hajító vadászt a vadásztársaság elnöke és egy helyi rendőr is megpróbálta fedezni.

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya állatkínzás vétség és rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást – szabadlábon hagyása mellett – egy 41 éves szalkszentmártoni férfi ellen – írja a Hírösvény.

A nyomozás adatai szerint a hivatásos vadász tavaly szeptemberben Szalkszentmárton közelében agyonlőtt egy kutyát. Az állat tetemet a gépkocsijának platójára rakta, majd elhajtott a helyszínről, miután az állat gazdája, egy francia turista kérdőre vonta.

A kutyát néhány nappal később a Dunában találták meg. A chipszám alapján kiderült, hogy a kutya a francia nő kiképzett pásztorkutyája volt. A nyomozás azt is megállapította, hogy a férfi jogosulatlanul és indokolatlanul lőtte le a kutyát.

A vadásztársasági elnök akkor úgy nyilatkozott, hogy a kutyát a vadász elszállította és az előírásoknak megfelelően elhantolta, de annak helyét a vadász nem árulta el.

A történetet eredetileg a 444.hu írta meg, kiemelve, hogy a vadásztársaság elnöke és egy helyi rendőr is megpróbálta eltussolni az ügyet.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!