szerző:
MTI

Békés demonstrációra készülnek április elején a fóti gyermekváros volt növendékei az otthon bezárása és a nevelők ellehetetlenítése ellen tiltakozva – írta a Népszava.

"Ki kell állnunk azokért, akik felneveltek minket. Ők a mi szüleink, nem hagyhatjuk, hogy utcára tegyék őket. Szeretnénk megvédeni azt a több mint száz gyereket is, akiknek szintén a fóti gyermekváros az otthonuk" – mondta a Népszavának Julcsi, egy egykori növendék, miután bejelentette, békés tiltakozást szerveznek Fóton a gyermekváros – ahogy ők nevezik, a Gyeri – bezárása ellen.

A demonstrálók ugyancsak aggódnak az otthon 150 dolgozójának sorsa miatt.

A lap felidézte, Czibere Károly szociális államtitkár januárban jelentette be, hogy 2018 közepétől a gyermekváros, mai nevén Károlyi István Gyermekközpont, befejezi a gyermekvédelmi szolgáltatást.

Erre pedig azért van szükség, mert a kormány 2019-re szeretne megszüntetni minden "tömegszerű intézményt", szakítva azzal a hagyománnyal, hogy az állami gondozottak a város határában, nagy épületekben, a helyi település lakosságától, a társadalomtól távol külön kis társadalmat hozzanak létre.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!