szerző:
hvg.hu

A kormánytagok többsége nem akarta elárulni a 444.hu-nak, hogy elutazik-e a lisszaboni portugál-magyar vébéselejtezőre, és ha igen, ki fizeti az utat.

Egyelőre nem tudni, Orbán Viktor is ott lesz-e a magyar válogatott szombati vébéselejtezőjén Lisszabonban, Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke ugyanis három hét alatt háromszor nem válaszolt az erre vonatkozó kérdésre – írta a 444.hu.

A portál úgy tudja, hogy Orbánnak kötelező EU-s programja van a hétvégén, ezért ő nem fog tudni részt venni a meccsen.

De úgy értesültek, repül a meccsre Balog Zoltán humánminiszter, Seszták Miklós fejlesztési miniszter és Tállai András, az adóhatóság és a mezőkövesdi klub elnöke is. Közülük csak az első ismerte el, hogy ott lesz a selejtezőn.

Az Emmi sajtóosztálya nem árulta el, ki fizeti Balog útját, csak az unokájáét: "(...) miniszter úr sportminiszterként utazik Portugáliába. Útjára unokája kíséri el, az ő költségeit Miniszter úr saját maga finanszírozza" – írták az tárcánál.

A kormánytagok annak tudatában jelezték érkezési szándékukat, hogy Orbán is utazik, ez viszont most bizonytalannak látszik – tették hozzá.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!