szerző:
MTI

Több irányból támadják az országot.

Hidvéghi Balázs, a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a támadás egyrészt a megerősített jogi határzárat éri, a Soros-szervezetek ugyanis Brüsszeltől várják Magyarország megbüntetését.

Másrészt bírálta a strasbourgi bíróság múlt heti döntését, amellyel elmarasztalta Magyarországot két bangladesi menekültkérelmének elutasítása miatt. Az ítélet szerinte szürreális, és felháborító lenyomata annak, hogy milyen szélsőséges és torz irányba ment el az emberi jogi bíráskodás és gondolkodás Európában.

A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy nyújtson be fellebbezést az ítélet ellen, és ne engedjen Magyarország migrációs politikájából, álljon ellen minden külföldi befolyásolási kísérletnek – mondta Hidvéghi Balázs.

Kedden az Alapjogokért Központ azt közölte, szerinte megfontolandó, hogy Magyarország kilépjen az európai emberi jogi egyezményből. Erre indokként ők is az EJEB döntését hozták fel, mondván, a testület elmarasztaló ítéletével lényegében elvitatja egy állam azon alapvető jogát, hogy határait és saját állampolgárait megvédje.

Már az ő közleményükben is megjelent a most a Fidesz által is átvett üzenet. Mint írták: a strasbourgi bíróság "fundamentalista módon értelmezte a migránsok jogait az államok (nemzet)biztonsági érdekeinek rovására, így jogalkalmazás helyett valójában jogalkotást végezve súlyosan megsértette Magyarország alkotmányos identitását és szuverenitását" – fűzték hozzá.