szerző:
hvg.hu/MTI

Puch László feljelentést tesz, illetve polgári pert indít Gréczy Zsolt ellen, mert a DK-s szóvivő kapcsolatba hozta egy céggel, amely támogatást kapott a jegybank egyik alapítványától. Gyurcsány Ferencnek is üzent.

Dühös közleményben kelt ki Puch László a DK vasárnapi tájékoztatóján elhangzottak ellen.

Gréczy Zsolt, a DK szóvivője akkor azt mondta, hogy az Átlátszó oknyomozó portál szerint az MSZP-s Puch László üzleti köréhez tartozó Vabasze Kft.-nek a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pallas Athéné Domus Mentis Alapítványa nettó 42 millió forintot fizetett.

Hozzátette, hogy az MSZP-közeli cég azért kapta a 42 millió forintot Matolcsytól, hogy a leendő kecskeméti Pallas Athéné Egyetem helyén elbontson két épületet, egy volt kórházat és egy hajléktalanszállót.

A DK a tájékoztatón magyarázatot követelt az MSZP-től arra, hogyan lehetséges, hogy pénzt kaptak a Matolcsy-alapítványtól és hogy fizetett-e adót az offshore-hátterű MSZP-közeli cég a Matolcsy-pénzek után.

Gréczy emellett kérdésesnek nevezte, hogy – ahogy fogalmazott – mennyire ellenzékiek azok, akik egyik nap egy kastélyt juttatnának ingyen a fideszes vadászoknak, a másik nap pedig 42 milliót kapnak Matolcsy Györgytől.

Azt mondta, a DK magyarázatot vár az MSZP-től, amely szerinte már több ügyben is a jelenlegi rendszer fenntartásának érdekeltjeként tűnik fel. "Hogyan hihetnénk el, hogy olyasvalaki akarja leváltani az Orbán-rendszert, aki tízmilliókat kap tőle?" – tette fel a kérdést.

Puch László szerdán reagált az elhangzottakra. A közleményében azt írta, Gréczy valótlanul állította, hogy a Vabasze Kft. "az MSZP-s Puch László üzleti köréhez tartozik".

Közölte, hogy sem a céget, sem pedig közvetlen és közvetett tulajdonosait nem ismeri, sem ő, sem pedig családtagjai nem állnak kapcsolatban velük és nincs is információja arról, mivel foglalkozik a Vabasze, illetve a tulajdonosai.

Hozzátette, hogy Gréczy Zsolt valótlan, sértő híresztelése miatt feljelentést tesz rágalmazás és becsületsértés miatt és polgári pert indít Gréczyvel szemben a személyiségi jogai megsértése miatt.

"Én párttisztséget nem viselek, 2014-ben visszavonultam a politikától. Magyarország érdekében ezt ajánlom Gyurcsány Ferencnek is" – tette hozzá.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!