szerző:
hvg.hu

Az ügyben a Fővárosi Közterület-fenntartó vezérigazgatójának szóló nyílt levelet tett közzé a kerület honlapján Óbuda-Békásmegyer polgármestere.

Áldatlan állapotokra panaszkodik nyílt levelében Bús Balázs. A III. kerületi polgármester azt írta: az idei lomtalanításkor a kirakott lomok környékén bűnözői csoportok terrorizálták a kerület lakóit.

Bús szerint ez elfogadhatatlan, a lomtalanítás jelenlegi gyakorlata pedig tarthatatlan, azt radikálisan meg kell változtatni.

"Javaslom, hogy más városok mintájára a lakosok, társasházak egyedi bejelentése alapján lehessen lomot elszállíttatni, és szüntessék meg azt a gyakorlatot, ami jelen pillanatban Budapesten kialakult."

2011-ben írtunk arról, hogy az FKF a lomtalanítási rendszer átalakítását tervezi: nem térségenként egyszerre, hanem a lakók megrendelései alapján végezné ezt a feladatot. Az akkori vezérigazgató, Klug Lajos akkor úgy indokolt: "az alapelv a rend megteremtése – csatlakozva Tarlós István főpolgármester programjához –, hogy a lomtalanítás ne tükrözzön hadiállapotokat".

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!