szerző:
hvg.hu

Az ügyben a Fővárosi Közterület-fenntartó vezérigazgatójának szóló nyílt levelet tett közzé a kerület honlapján Óbuda-Békásmegyer polgármestere.

Áldatlan állapotokra panaszkodik nyílt levelében Bús Balázs. A III. kerületi polgármester azt írta: az idei lomtalanításkor a kirakott lomok környékén bűnözői csoportok terrorizálták a kerület lakóit.

Bús szerint ez elfogadhatatlan, a lomtalanítás jelenlegi gyakorlata pedig tarthatatlan, azt radikálisan meg kell változtatni.

"Javaslom, hogy más városok mintájára a lakosok, társasházak egyedi bejelentése alapján lehessen lomot elszállíttatni, és szüntessék meg azt a gyakorlatot, ami jelen pillanatban Budapesten kialakult."

2011-ben írtunk arról, hogy az FKF a lomtalanítási rendszer átalakítását tervezi: nem térségenként egyszerre, hanem a lakók megrendelései alapján végezné ezt a feladatot. Az akkori vezérigazgató, Klug Lajos akkor úgy indokolt: "az alapelv a rend megteremtése – csatlakozva Tarlós István főpolgármester programjához –, hogy a lomtalanítás ne tükrözzön hadiállapotokat".