szerző:
hvg.hu

A rendőrségi sorfalat taszigálják azok a tüntetők, akik a Nádor utcából vonultak át a Kossuth térre.

Az eredeti tüntetés 17 órakor kezdődött a Nádor utcában, a CEU előtt, itt tiltakoztak több ezren az egyetem ellen kedden megszavazott törvénymódosítás ellen. Sokan átvonultak a Kossuth térre. A "Szabad ország, szabad egyetem!", valamint "Ruszkik, haza!" jelszót kiabáló tömeg egy magyar és egy EU-zászlót szeretne kitűzni a Parlamentre, de a rendőrsorfal útjukat állja, ezért dulakodás alakult ki a szembenálló felek között.

A frontvonalban rögzítette a képeket munkatársunk, a videón felbukkan Demszky Gábor volt főpolgármester is, arcán tapaszokkal. Az nem világos, miért viseli őket, de biztosan nem a tüntetésen esett bántódása.

©

Nem sokkal negyed nyolc után az MSZP-s parlamenti képviselő Kunhalmi Ágnes kirakott egy EU-zászlót az Országház egyik ablakába, amit a tömeg üdvrivalgással fogadott. Kunhalmi azt kiabálta, hogy le a viktátorokkal, és hogy nem adja fel, amíg ez a kormány el nem megy.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!