szerző:
hvg.hu

Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselő, az Együtt politikusa szó szerint hangot adott a véleményének, mielőtt átverték kedden az Országgyűlésen a CEU-t ellehetetlenítő törvényt.

„Ez a véleményen rólatok, majd amikor a rendőrautó visz el benneteket, ezt fogjátok hallani” – mondta Szabó Szabolcs a keddi szavazás előtt, és bekapcsolta a nála lévő szirénát az ülésteremben. „Meg van töltve, sokáig fog tartani” – tette hozzá.

A képviselő Facebook-oldalán közzétett videó szerint majdnem egy percig szólt a sziréna, egy-két ellenzéki társa közben fotókat készített a telefonjával. Végül az egyik teremőr kérte el a szirénát Szabó Szabolcstól.

Az Index szerint Lezsák Sándor alelnök azt mondta: a házbizottság elé viszik az ügyet, ebből várhatóan büntetés lesz.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Itthon

CEU-sajtótájékoztató: "Mindenki velünk van, a kormány egyedül van"

Indulatos a CEU-elleni törvény után az egyetemen tartott sajtóesemény - ilyen kérdések hangzottak el: "milyen kormány az, amely arra kényszeríti a polgárait, hogy vegyék ki gyerekeiket az iskolából?"A CEU rektora szerint a törvény betarthatatlan, és Áder Jánoshoz fordul, hogy alkotmányossági kontrollra küldje a törvényt az aláírása előtt. Az egyetem vezetőségének tagja arról beszél, példa nélküli, hogy egy EU-s tagállam megtámad egy amerikai intézményt. A CEU Budapesten akar maradni. Az amerikaiak állítólag felveszik a kapcsolatot Orbánnal, hogy megoldják a helyzetet.

hvg.hu Itthon

Ezt mondta Orbán a lex CEU megszavazása után

"Arány lehetett volna jobb is" - mondta Magyarország miniszterelnöke. Amikor arról kérdezték, miben különbözik az ő ösztöndíját finanszírozó Soros György a mostanitól, azt mondta, "óvodás is voltam a kommunisták idején, mégse szolgálom a kommunistákat".

hvg.hu Itthon

CEU-rektor: "a harc még nem ért véget"

Michael Ignatieff szerint a CEU közössége az összes magyar felsőoktatási intézmény oktatási szabadsága mellett állt ki. Levelében azt írta, hogy minden lehetséges alkotmányos eszközt be fognak vetni az egy nap alatt elfogadott lex CEU ellen.