szerző:
hvg.hu

Három ok miatt döntött úgy Lukácsi Katalin, hogy otthagyja az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetséget és a Kereszténydemokrata Néppártot is. Az egyik a CEU-t ért kormányzati támadás volt.

„Fontos lépést tettem meg tegnap, életem egy fontos szakaszát zártam le, nem kis vívódások után. Tegnap kiléptem az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetségből és kilépek a Kereszténydemokrata Néppártból is, ahová az elmúlt négy és öt évben életem energiáinak jelentős részét fektettem be” – fogalmaz pénteki Facebook-posztjában Lukácsi Katalin, a KDNP-s Barankovics István Alapítvány projektmenedzsere. A bejegyzésről a Heti Válasz és a 444.hu írt.

Lukácsi Katalin három okkal indokolta döntését. Az egyik volt a kormánypártok retorikája Ferenc pápával szemben, elmondása szerint tavaly nyáron sokkolta a nyílt szembehelyezkedés. A második ok volt a Népszabadság megszüntetése, ami egyértelművé tette számára, hogy „az én demokráciafelfogásom gyökeresen eltér a pártométól”. A harmadik ok a CEU ügye.

Posztja végén azt írja: „Nem tartom magam tökéletesnek. Nem ítélem meg korábbi társaimat. Akarok bízni minden demokratikus párt tagjában és aktivistájában, egyedül ez a bizalom demokráciánk alapja még a törvényeket megelőzően. Mindannyiunknak bátor és soha el nem csüggedő közéleti aktivitást kívánok, mert csak így épülhet tovább Magyarország!”

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!