szerző:
hvg.hu

Ismét üres a zászlótartó a Magyar Rádió épületén.

Miután Áder János köztársasági elnök hétfőn este aláírta a felsőoktatási törvény CEU-t ellehetetlenítő módosítását, a CEU-párti tüntetők előbb a Sándor-palotánál gyülekeztek, majd a pesti oldalra átvonulva végül a Magyar Rádió Pollack Mihály téri épületénél kötöttek ki, ahol egy tüntető lány felmászott az épület homlokzatára, és kitűzött az amúgy üres zászlótartóba egy neki feladott EU-s zászlót. A jelenetről készült videót itt lehet megnézni!

Miután a lányt a rohamrendőrök segítségképp felhúzták egy felette lévő ablakba, majd kiengedték a főkapun, a tüntetés nem sokkal később, hajnali 2-fél 3 körül véget ért, a demonstrálók elmentek a térről.

Az Index azonban azt írja, reggelre le is vették az uniós zászlót a Magyar Rádió épületéről, a lap pedig egy fotót is közölt a homlokzatról, amelyen a zászlótartó ismét üresen áll.

A 444.hu később azt írta, nem a Magyar Rádió vetette le a zászlót, hanem a zászló tulajdonosa kérte azt vissza, aki hajnali fél 4 körül visszement érte, mert kellett neki. A rendőrök azt mondták neki, csináljon, amit akar, másszon fel, ha gondolja, de végül az épület gondnoka vagy portása szedte le a zászlót egy létra segítségével, amit végül így visszaadtak a tulajdonosának.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!