szerző:
hvg.hu

Mintegy 20 ezren gyűltek össze szombat este a budapesti Szabadság téren a Nem maradunk csendben Facebook-csoport által meghirdetett tüntetésen. A rendezők nem hagyományos demonstrációt ígértek, és valóban: a beszédek mellett ezúttal a zenén, a táncon és a hangos véleménynyilvánításon volt a hangsúly. Felszólalt Gulyás Márton és Varga Gergőt, akiket pénteken ítéltek közmunkára a Sándor-palota megdobálásáért. Előbbi közölte: mozgalmat szervez az arányos választási rendszer kiharcolásáért.

  • A rendezvényt közéleti, kulturális és zenei szervezők hirdették meg, azt mondták, ők ahhoz értenek leginkább, hogy a művészet eszközeivel hallassák a hangjukat, és közösséget formáljanak.
  • Az egyik szervező, Lukács Áron a hvg.hu-nak azt mondta, alapvető céljuk az volt, hogy fellépjenek a kormány szünet nélküli gyűlöletpolitikája ellen.
  • Az eseményen mintegy 20 ezren vettek részt, akik valóban fesztiválhangulatot teremtettek a Szabadság téren.
  • A szónokok között volt Gulyás Márton és Varga Gergő is, akiket gyorsított eljárásban első fokon 300, illetve 200 óra közérdekű munkára ítélt a bíróság, mert festékes flakonnal dobták meg a köztársasági elnöki palotát. Az előzményekről itt és itt is írtunk.
  • A tüntetés este tízkor véget ért. A tömeg egy része ekkor a Kossuth térre vonult, onnan pedig a nagykörúton az Oktogonra.
  • Éjfélkor a Deák térre is tüntetők érkeztek.
1 2 3 4 5 6 7
12
Sorrend megfordítása

Kellemes ünnepet mindenkinek!

Percről percre tudósításunkat lezárjuk.

Vissza az Oktogonra!

Adták ki a utasítást, mondván, nincsenek elegen a forgalom blokkolásához. A Rákóczi úton mennek, aztán meg nyilván a Körúton.

Az Oktogonon közben elkezdtek bulizni, bekapcsolták a technót.

A tüntetők egy része megy az Astoriára

Ébresztő, ébresztő! - skandálják.

©

Gúny

Soros György az én sugar daddym (azaz kitartóm) - ez áll a táblán.

©

Jordán Adél élre áll

Jordán Adél áll a tüntetés élére, a tüntetőkkel elénekli a Himnuszt, majd saját telefonjáról teteti be lejátszásra a Puszi zenekar Mit loptál ma Kolbász Viktor című számát.  

Boci, boci tarka

Éjfél körül szürreális fordulatban lehettet részünk: ekkor ugyanis egy lány a Boci, boci tarkát énekle a megafonba.

Ülés a Deákon

Mintegy 200-an az Evangelikus templom előtt leültek.
1 2 3 4 5 6 7
12

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!