szerző:
hvg.hu

Fideszes és kereszténydemokrata képviselőknél érdeklődtünk erről.

A miniszterelnök a vasárnapi híreknek adott interjúban fogalmazott úgy, hogy a tüntetések láttán "a békés és derék keresztény embereknek is viszket a tenyere".

Kérdés, mire gondolhatott, hiszen a szólás Margalits Ede Magyar Közmondások című kötete szerint azt jelenti: ha a bal viszket valakinek, pénzt kap, ha a jobb, kiad.

Hoffmann Rózsa korábbi oktatási államtitkár arról beszélt, neki is viszketett, amikor látta, hogy milyen "stílusban kiabáltak, öltözködtek és mozogtak" a demonstrálók. Kitartott azonban amellett, hogy ez nem azt jelenti: legszívesebben megütné őket.

Vécsey László pedig nem akart válaszolni a konkrét kérdésre, viszont "anarchista bandának" nevezte a tüntetőket.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!