szerző:
hvg.hu

Fideszes és kereszténydemokrata képviselőknél érdeklődtünk erről.

A miniszterelnök a vasárnapi híreknek adott interjúban fogalmazott úgy, hogy a tüntetések láttán "a békés és derék keresztény embereknek is viszket a tenyere".

Kérdés, mire gondolhatott, hiszen a szólás Margalits Ede Magyar Közmondások című kötete szerint azt jelenti: ha a bal viszket valakinek, pénzt kap, ha a jobb, kiad.

Hoffmann Rózsa korábbi oktatási államtitkár arról beszélt, neki is viszketett, amikor látta, hogy milyen "stílusban kiabáltak, öltözködtek és mozogtak" a demonstrálók. Kitartott azonban amellett, hogy ez nem azt jelenti: legszívesebben megütné őket.

Vécsey László pedig nem akart válaszolni a konkrét kérdésre, viszont "anarchista bandának" nevezte a tüntetőket.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!