szerző:
hvg.hu

Amartya Sen külön levelet küldött Balogéknak, mert nem szokott közös leveleket aláírni.

Amartya Sen, a Harvard Egyetem professzora, egyben Noel-díjas közgazdász külön levelet küldött Szemerkényi Réka amerikai magyar nagykövetnek, Balog Zoltán emberi erőforrás miniszternek, valamint Palkovics László oktatási államtitkárnak a CEU ügyében.

Sen azt írja, nagyon felzaklatták a CEU bezárását célzó lépések, az egyetem ugyanis remek munkát végzett és világszerte a csodájára jártak.

Sen megemlíti, hogy számos kollégája közös levélben tiltakozott, hogy kifejezzék az érthető felháborodásukat a tervezett lépések ellen, és ő is osztja a közös nyílt levélben foglaltakat, de mivel ő nem szokott soha közös leveleket aláírni, ezért külön levélben csatlakozik tiltakozó kollégáihoz.

Az indiai Amartya Sen 1998-ban a jóléti közgazdaságtanhoz való hozzájárulásáért kapott közgazdasági Nobel-emlékdíjat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!