szerző:
hvg.hu

Talán az okozhatta a kavarodást Kósa Lajos fejében, hogy az egyetemhez kapcsolódnak más jogi személyek is, amelyek viszont nem oktatnak.

Bár Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője szerdán meglehetősen zavaros fejtegetésbe bonyolódott a sajtótájékoztatóján, amelynek egyik konklúziója az volt, hogy szerinte összesen négy CEU van, mert "négy különböző jogi szervezet" használja a CEU nevet, a CEU közölte, hogy ennek semmi alapja nincs.

Az egyetemnél a 24.hu kérdezett rá, hogy hogy is van ez, hátha igaza van Kósa Lajosnak, de az egyetem közölte:

Nincs négy CEU, ennek az állításnak semmi alapja sincs. Az egyetemhez, mint más felsőoktatási intézményhez is, kapcsolódnak külön jogi személyek (pl. a szakmai könyvkiadói tevékenységet, illetve a kollégium üzemeltetését végző, vagy az egyetem ingatlanjait üzemeltető gazdasági társaság), de ezek profilja nem oktatási jellegű, az egyetem működését támogató tevékenységet nem folytatnak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!