szerző:
MTI / hvg.hu

A grúz elnök a kilencvenes évek elején járt a CEU-ra.

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután hivatalos látogatásra Grúziába utazik több tárcavezető és egy üzleti delegáció kíséretében – tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t.

Orbánnal utazik a magyar kormányküldöttség tagjaként Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter is.

A program szerint pénteken Orbán Viktor Tbilisziben megkoszorúzza a Hősi Emlékművet, majd megbeszélést folytat Giorgi Kvirikasvilivel, Grúzia miniszterelnökével. Ezután kormányközi együttműködésről szóló dokumentumokat írnak alá. Péntek délután Orbán Viktor és Giorgi Kvirikasvili lezárja az egész nap zajló magyar-grúz üzleti fórumot.

Orbán emellett viszont Tbilisziben megbeszélést folytat Giorgi Margvelasvili grúz államfővel és Irakli Kobakhidze parlamenti elnökkel is, ami azért is külön érdekes, mert a filozófiát végzett Margvelasvili 1993-94-ben Budapesten a CEU-n folytatott posztgraduális tanulmányokat.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!