szerző:
hvg.hu

Dömötör Csaba, a Rogán-vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára olyan választ adott a Jobbiknak, hogy már semmit nem értünk.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára nem csak Hadházy Ákost osztotta le egy írásbeli kérdésre adott válaszban, hanem Vona Gábort is. Mint azt megírtuk, Hadházy azt akarta tudni, hogy Orbánt érte-e politikai befolyás Soros-ösztöndíjasként, amire persze nem kapott választ, Vona Gábor pedig azt kérdezte a miniszterelnöktől, hogy "mely hivatalban lévő állami vezetők részesültek Soros Györgyhöz köthető forrásokból".

Választ persze ő sem kapott, Dömötör Csaba ehelyett arról írt a válaszában, hogy a kérdés feltevése óta "a Jobbik újabb radikális fordulatot hajtott végre: Soros György tevékenységének kritikusából a milliárdos támogatójává vált. Ebben is csatlakozott a baloldali pártokhoz. Csak Ön tudhatja, hogy a milliárdos milyen eszközökkel érhetett el a Jobbiknál 180 fokos fordulatot. Ez a fordulat különösen látványos, ha tudjuk, a Jobbik egyik alelnöke korábban még úgy fogalmazott: 'Soros birodalom vagy nemzeti kormány, ez a kérdés, válasszatok!'. Úgy tűnik, hogy Ön a hazai oligarchák mellett most már a külföldi milliárdosok szavára is egyre jobban hallgat" - személyeskedett "válaszában" Dömötör.

Az államtitkár a továbbiakban kifejtette, hogy nem is törvényes a Jobbik kérdése, amelyet a származás szerinti listázáshoz hasonlított.

Azt írta ugyanis: 

Ami pedig a felvetését illeti, a magyar kormány kizárólag törvényes kéréseknek tud eleget tenni. Az Ön pártja korábban származásuk szerint listázta volna a képviselőket. Az sem volt törvényes, a jelenlegi kérése sem az. Az állami vezetők életrajzai elérhetőek a kormány honlapján. Ott minden törvényesen igényélhető adatot megtalál.

Ezek szerint nem törvényes a Soros Györgyhöz köthető tmogatások firtatása?

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!