szerző:
hvg.hu

Nagyot fordul az időjárás a következő napokban: egy hét alatt a rekord hideget hozó havas, téli időjárásból napos, tavaszi idő lesz. Hétvégén még eleredhet az eső, de már nem fogunk fázni, és lassan az éjszakák is enyhülnek.

Pénteken napközben már napos idő várható, bár lesznek felhők az égen. Késő délutántól megnövekszik a fátyolfelhőzet, de csapadékra már nem kell számítani. A szél fokozatosan csitul, napközben már csak a Dunántúlon és északkeleten fordulhatnak elő erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között valószínű.

Szombaton észak felől megnövekszik, majd estefelé felszakadozik a felhőzet, legfeljebb kevés napsütés lehet. A déli óráktól szórványosan valószínű eső. A szelet főként az északi országrészben kísérik többfelé erős, helyenként viharos lökések. A hajnali -3, +4 fokról 12, 17 fokig emelkedik napközben a hőmérséklet.

Vasárnap újra napos időre számíthatunk, elszórtan valószínű eső. A szelet nagy területen erős, néhol viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a jövő héten tovább melegszik az idő, és újra 20 fok felett alakul majd a nappali csúcs.

©

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!