szerző:
hvg.hu

Közös felhívásban tiltakoznak a CEU-t érintő törvénymódosítás ellen a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium dolgozói.

A budaörsi Illyés Gyula Gimnázium dolgozói megdöbbenéssel értesültek arról, hogy Áder János köztársasági elnök aláírta a CEU működését ellehetetlenítő törvénymódosítást - olvasható a pedagógusok közleményében.

"Meggyőződésünk, hogy az általunk választott képviselők nem fogadhatnak el olyan törvényt, amely egyetemek bezárásához, az egyetemi autonómiának, a gondolkodás szabadságának felszámolásához, fiataljaink továbbtanulási lehetőségeinek beszűküléséhez vezet. Meggyőződésünk, hogy az oktatás egyik szintje sem válhat politikai játszmák eszközévé" - írták.

Hozzátették, a tanítványaik és az ország jövője miatti felelősségérzetük azt diktálja, hogy tiltakozzanak a törvénymódosítás ellen, és követeljék az azonnali visszavonását.

"Tiszteletünket fejezzük ki minden kollégánknak (Fazekas, Kölcsey, Apáczai tanárai), akik már nyilvánosan tiltakoztak, és kérjük, várjuk valamennyi pedagógustársunk szolidaritását, csatlakozását ehhez a tiltakozáshoz" - szól a felhívás.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!