szerző:
MTI

Valóban hálót fog használni az Országgyűlési Őrség a veszélyesnek tűnő, engedély nélküli drónok elfogásához - erősítette meg Kövér László házelnök hivatala.

Az Országgyűlési Őrség az elfogó hálót nem arra áhítozó képviselők behálózására, hanem szükség esetén kizárólag az Országház biztonságát esetlegesen veszélyeztető, engedély nélkül repülő drónok befogására fogja használni - idézte az Országgyűlés Hivatala Kövér László házelnök álláspontját, aki ezzel megerősítette a Kósa Lajos szerdai sajtótájékoztatóján elmondottakat, amikor a Fidesz frakcióvezetője arról beszélt, hogy azért kell gránátvető a parlamenti őrségnek, hogy azzal lőjék ki a hálót a veszélyes drónokra.

Kövér üzent Szabó Tímeának, a Párbeszéd független országgyűlési képviselőjének is, aki a Facebookon azt írta, a házelnök gránátvetőket, elfogó hálót és könnygázgránátot telepít a Házba.

"Szabó Tímea hiába reménykedik" - írták most a közleményben.

Az őrség az elfogó hálót nem arra áhítozó képviselők behálózására, hanem szükség esetén kizárólag az Országház biztonságát esetlegesen veszélyeztető, engedély nélkül repülő drónok befogására fogja használni - tették hozzá.

Úgy fogalmaztak, hogy a Belügyminisztérium irányítása alá tartozó rendvédelmi szerveknél rendszeresített védelmi eszközöknek az Országgyűlési Őrség által tervezett beszerzési lehetősége kifejezetten a képviselők biztonságát, az Országgyűlés működésének zavartalanságát szolgálja.

Az Országgyűlés Hivatala az MTI-nek azt is megerősítette, hogy a gránátvetők az elfogó hálók kilövéséhez szükségesek.

A parlamenti őrség felfegyverzését szolgáló egyéb eszközökről, mint lőfegyverekről, sokkolókról, ütőeszközökről továbbra sem derült ki, hogy mihez kellenek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!