szerző:
MTI

Mindenki tájékozódjon indulás előtt, főleg Dobogókő környékét kell most elkerülni a balesetveszély miatt.

Balesetveszély miatt lezárt több turistaútvonalat a Pilisi Parkerdő Zrt. Ez érinti a Rám-szakadékot, a Prédikálószéket, valamint az Országos Kéktúra egy szakaszát.

Lomniczi Gergely szóvivő szerint a Rám-szakadékban és a Lukács-árkokban kidőlt fák miatt járhatatlanná vált a zöld vonallal és a sárga vonallal jelölt turistaút. A kárelhárítás akár két hetet is igénybe vehet.

A Vadálló-kövek és a Prédikálószék térsége szintén nem látogatható.

A szentendrei erdészet területén az Ispán-rétet és környékét zárták le, a korlátozás az Országos Kéktúra szakaszát is érinti. Nem használható a Szentendre és Pap-rét közötti erdészeti üzemi út sem, amely a Pilis Bike erdei kerékpárosút-hálózat része.

A Pilis-tetőn álló Boldog Özséb-kilátó, valamint a Fekete-hegyi turistaház sem közelíthető meg turistaútvonalon. Pilisszentkereszt térségében lezárták a Dera-szurdokot és a Holdvilág-árkot is.

Visegrád környékén a Spartacus-ösvényt, a Pap-rétet és a Pilisszentlászló–Visegrád közötti, piros sávval jelzett útvonalat érinti a lezárás.

Mindenkit arra kérnek, hogy a 300-400 méter fölötti erdőterületeket, különösen Dobogókő környékét balesetveszély miatt kerülje el. A hegyekben téli viszonyok uralkodnak, túrázáskor ezt is figyelembe kell venni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!