szerző:
hvg.hu

Az Index újságírója jutott elég közel a köztársasági elnökhöz, hogy feltehesse a kérdését.

Egy esemény után jutott az államfő közelébe, és azt tudakolta, mit szól ahhoz, hogy a Bibó István Szakkollégium – amelynek korábban Orbán Viktor és Simicska Lajos mellett ő is tagja volt – jelenlegi tanulói is arra kérték, ne írja alá a CEU magyarországi működését ellehetetlenítő módosítást. Amikor pedig megtette, a diákok a Sándor-palota előtt tartott tüntetésen azt skandálták: "szégyellünk! szégyellünk!".

Az államfő azonban rövidre zárta a beszélgetést azzal, hogy "elolvashatják a nyilatkozatot – abban minden benne van –, amit kiadtam".

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!