szerző:
hvg.hu

Számos hazai politikus házastársa részesült földművelési támogatásokban tavaly, a legtöbbet közülük L. Simon László fideszes képviselő neje kapta - állította a Blikk.

A legtöbb agrártámogatás L. Simon László fitneszedzőként dolgozó feleségének jutott tavaly, összesen 23,7 millió forint - írta a Blikk a politikusok házastársainak megítélt földművelési támogatásokról.

A fideszes képviselő feleségéről a lap felidézte, hogy egy évvel ezelőtt már 280 millió forintért licitált állami földekre, és összesen 278 hektárnyi birtokot nyert el a Velencei-tó környékén.

L. Simon a lapnak azt mondta, amennyiben egy politikus vagy hozzá köthető gazdasági társaság azért kap uniós támogatást, mert politikus, azt visszásnak tartja.

"Miként azt is, hogy egy jogszerűen járó vagy adható támogatást azért nem kaphat meg egy gazdálkodó, mert helyi vagy országos politikus is egyben, vagy mert a támogatásban részesített agrárvállalkozás tulajdonosai között politikust találni" - tette hozzá.

A második helyezett a trafikbotrányban ismertté vált Horváth­ István fideszes politikus felesége lett, akinek a Bikácsi Agrár Kft.-je 21 millió forintot kapott tavaly. Dobogós lett Bánki Erik fideszes képviselő felesége, aki 18,5 millió forint támogatásban részesült 2016-ban.

A politikusi támogatási listát vezető Farkas Sándornak a fe­lesége is sok pénz, 11,3 millió forin­tot kapott saját nevére. Ő azonban ré­gi agrárszakembernek számít, ő férje agrárcégének a vezérigazgatója.­ Az ötödik helyet szerezte meg a fideszes Győrffy Balázs felesége, aki 9,9 millió forintot vehetett fel. Ő 2015-ben került fel először a listára, korábban soha semmilyen agrártámogatásban nem részesült.

Ellenzéki politikus felesége is kapott támogatást, a korábban is gazdálkodásból élő LMP-s Sallai R. Benedek neje 7,6 millióhoz jutott.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!