szerző:
hvg.hu

Három hónappal meghosszabbították tegnap P. László előzetes letartóztatását, de áprilisban még biztosan folytatják a megfigyelését - írta a Magyar Idők. A Teréz körúti robbantónak mától ismét új védője van, elfogása óta immár a harmadik.

Két büntetés-végrehajtási kommandós, egy bv-őr és egy orvos vitte csütörtökön a Buda Környéki Kerületi Bíróság nyomozási bírája elé a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfit – közölte a a Magyar Idők.

P. Lászlót még március 31-én szállították át a bv indítványára az Ideg- és Elmemegfigyelő Intézetbe (IEMI), miután tombolni kezdett a cellájában, és megrongálta az őt figyelő biztonsági kamerát, valamint betörte az ablakot.

Csütörtökön is az IMEI-ből vitték a nyomozási bíró elé, mivel immár hat hónapja van előzetes letartóztatásban, és meg kellett jelennie a kényszerintézkedés meghosszabbításáról döntő tárgyaláson.

Kirendelt védője, Surdy Miklós szerint a félórás tárgyalási procedúra alatt P. László nem kívánt vallomást tenni, csak annyit mondott, hogy fenntartja a korábbi beismerő vallomásában mondottakat.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) nyomozást irányító ügyésze az előzetes letartóztatás meghosszabbítását indítványozta július 21-ig, mivel tartani lehet a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől, illetve a bűnismétléstől.

A kirendelt védő azt is közölte, hogy védence édesapja megbízott egy ügyvédi irodát a védelem ellátásával, így az ő szerepe ezzel a tárgyalással be is fejeződött.

P. Lászlót eddig két ügyvéd védte, elfogásától március elejéig Brunner Tamás megbízottként, azóta Surdy Miklós kirendeltként, és mától ismét megbízott ügyvédje van a robbantónak.

A Privát Kopó szerint Szikinger Istvánt, Portik Tamás védőjét bízta meg az apa a védelem ellátásával.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!