szerző:
hvg.hu

Ifj. Lomnici Zoltán a köztévén fejtegette, hogy szerinte át kell világítani az EP-ben dolgozókat, mert Soros Györgynek dolgoznak.

"Át kell világítani azt a 226 képviselőt, aki a DC Leaks által nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint támogatását élvezi Soros Györgynek, a budapesti Közép-európai Egyetem (CEU) alapítójának - mondta ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász az M1 aktuális csatornán vasárnap" - írja az MTI, amely azt viszont elfelejti megemlíteni, hogy Lomnici igazából a CÖF szóvivője, vagyis nem "alkotmányjogász" szakértőként nyilatkozik.

(Cikkünk megjelenése után ifjabb Lomnici Zoltán nyilatkozatban fordult szerkesztőségünkhöz. Ebben felsorolta, hogy ő több civil szervezet tagja, vezető tisztviselője, az ELTE Alkotmányjogi tanszékének 7 esztendőn keresztül oktatója, jelenleg is egyetemi óraadó. Azt hangsúlyozta, hogy az idézett vélemény „szakértői álláspontként került kifejtésére”, és ezt „kifejezetten alkotmányjogászként” tette.)

A köztévében Lomnici egyébként azt fejtegette, hogy szerinte "ha kiderül, hogy idegen érdekeket szolgál 226, 11 bizottságban és 26 delegációban érintett képviselő, akkor ennek kell, hogy legyen következménye", és botránynak is nevezte a dolgot. 

Lomnici azt is kifejtette, hogy a magyar ügyben a 17 felszólaló közül 11 szerinte rajta volt ezen a bizonyos Soros-listán, ezért a magyar miniszterelnök elleni személyeskedő kirohanásaikkal saját érdekeiket védték. Sőt, azt is "erőteljesen megkérdőjelezhetőnek" tartotta, hogy ebben a kérdésben Soros Györgyöt meghallgatták, ezért úgy összességében a jelenlegi brüsszeli vezetés szerinte alkalmatlan.