szerző:
hvg.hu

Egyre több a botrány a főváros I. kerületében.

Hamarosan a fővárosi metrótender lebonyolítása is annak a Torma Szilviának a felügyelete alatt folyhat, aki 2010-ben még Nagy Gábor Tamás I. kerületi fideszes polgármester kabinetjének önkormányzati koordinátora volt, másfél hét múlva pedig másodmagával az egész főváros közbeszerzéseiért felel majd – írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint a piacinak mondott, de a valós árak harmadáért (havi 98 ezer forintért) a Budavári Önkormányzattól bérelt, a Mátyás-templom melletti, 86 négyzetméteres, Hess András téri lakásáról elhíresült hölgyről eddig csak annyi volt ismeretes, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kiemelt állami szerződéseket vizsgáló főosztályának vezetője. Nemsokára azonban a 3-as metró felújításának százmilliárd forintos tenderéért is ő felel majd.

Nem Torma lakásügye az első furcsaság az I. kerületben: a Magyar Nemzet a múlt év végén számolt be arról, hogy az I. kerületi fideszes polgármester a valós piaci árak töredékéért bérel önkormányzati lakást a saját maga vezette kerülettől. Ugyancsak a napilap tárta fel, hogy Nagy Gábor Tamás két hivatali autót is vásároltatott magának az önkormányzattal, miközben a városháza körülbelül 200 méterre áll attól a patinás műemlék épülettől, amelyben az önkormányzat biztosít neki lakást.