szerző:
hvg.hu

Az 50-55 év körüli férfi mocskos migránsnak nevezte az eladót, amiért angolul szólította meg őt, utána pedig egy fiatal nőt bántalmazott. A rendőrség keresi a támadót.

©

A rendőrség szerint egy 50-55 év körüli, körülbelül 175 centiméter magas, normál testalkatú, a feje tetején kopaszodó, oldalt ősz hajú férfi üvöltözött csütörtökön a Kálvin téri aluljáróban található pizzázó munkatársával, majd bántalmazott egy nőt, aki védeni próbálta a gyorsétterem dolgozóját. A férfiről felvételeket készítettek a biztonsági kamerák, a képeket szombat délután tették közzé a rendőrség oldalán.

A férfi fekete színű melegítőpulóvert és melegítőnadrágot, fekete cipőt viselt. Az eset csütörtökön 12 óra 40 és 13 óra között történt.

Az ügyben garázdaság gyanúja miatt indítottak nyomozást. A rendőrség kéri: aki felismeri a képeken látható férfit, vagy bármit tud róla, tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanún, a 107-es vagy a 112 központi segélyhívókon.

A 444.hu írta meg, hogy a férfi azért nevezte mocskos migránsnak a Kálvin téri aluljáró pizzázójának munkatársát, mert angolul szólította meg őt. Az egyik járókelő, egy fiatal nő hallotta, mi történik, és megkérte a férfit, hogy ne viselkedjen így, mivel valószínűleg véletlenül turistának nézték. A támadó ezután a nőt kezdte gyalázni, majd odalépett hozzá, fejelő mozdulatot tett felé, és erősen megütötte, a szemüvegét is leverte. Az esetnek több szemtanúja is volt, a nő rendőrt hívott.

Németh Szilárd fideszes alelnök a péntek reggeli ATV Startban "nyavalyás provokációnak"minősítette a történteket. Azt állította: "ez egy megrendezett sztori, hiszen bármi elképzelhető azóta, hogy Soros György betette ide a lábát, és azt csinálják a provokátorai, amit ő mond". Azt nem tudni, mire alapozta mindezt a politikus. 

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!