szerző:
hvg.hu

Baj van a menekültjogi szabályokkal, a civil szervezetek ellen készülő törvénnyel, a lex CEU-val. No, és elindulhat az "jogi atombombaként" emlegetett eljárás Magyarország ellen az uniós alapszerződés ominózus 7-es cikkelye alapján.

A meggyőző, 58 százalékos többséggel elfogadott európai parlamenti határozatról részletesen ebben a cikkünkben olvashat. Az Európai Parlament a döntésről tájékoztatást adott ki egy hosszabb közleményben, de a Twitteren infografikákkal egészen tömören is összefoglalta, mit is kérnek a képviselők a magyar kormánytól, és mit várnak el a "magyar ügyben" az Európai Bizottságtól.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!