szerző:
hvg.hu

Szijjártó azt is mondta, Soros György hálózatának egy újabb támadását láthatjuk Magyarországgal szemben.

"A Tavares-jelentés után itt a Soros-jelentés" – ezzel kommentálta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán azt, hogy az Európai Parlament (EP) megszavazta azt a határozattervezetet, amely a hetes cikk szerinti eljárás előkészítését kéri Magyarországgal szemben.

A miniszter az MTI-nek azt mondta, az európai intézmények egyértelműen nem tudják elfogadni azt, hogy Magyarország kormánya minden nemzetközi nyomásgyakorlás ellenére olyan migrációs politikát folytat, amelyben kizárólag Magyarország és a magyar emberek biztonságát tartja szem előtt.

Egy korábbi, a magyar kormányzatot elmarasztaló jelentést jegyző portugál zöldpárti EP-képviselőre, Rui Tavaresre utalva Szijjártó azt mondta, a mostani európai parlamenti szavazás "gyakorlatilag egy Tavares-jelentés helyett egy Soros-jelentésről szólt, Soros György hálózatának egy újabb támadását láthatjuk Magyarországgal szemben". 

Szijjártó azt is mondta, teljesen mindegy, hogy "milyen nyomást akarnak ránk gyakorolni", teljesen mindegy, hogy milyen jelentéseket fogadtatnak el az EP-vel, a magyar kormány csak Magyarország és a magyar emberek biztonságát tartja szem előtt, és mindenki biztos lehet abban, hogy "Magyarországra egyetlen egy illegális bevándorló sem teheti be a lábát" – jelentette ki a külügyminiszter.

Az EP a határozattervezetében egyébként arra szólította fel a magyar kormányt, hogy helyezze hatályon kívül a menedékkérők mellett a civil szervezetekkel kapcsolatos szabályokat szigorító törvényeket is, és állapodjon meg az amerikai hatóságokkal a CEU ügyében, hogy az egyetem továbbra is szabadon működhessen Budapesten. A CEU-val és a civilekkel kapcsolatos kitételekről Szijjártó nem szólt.

Korábban a Fidesz szintén úgy reagált az EP határozatára, hogy az Soros-jelentésnek nevezte.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!