szerző:
hvg.hu

Szabályosan kiütöttek ligetvédőket a Városligetben megjelent biztonsági őrök. Az aktivisták feljelentést tesznek, a rendőrség szerintük nem állt a helyzet magaslatán.

Korábban írtunk arról, hogy a vizes vb városligeti helyszínén megkezdődött az építkezés előkészítése, a ligetvédők viszont ellenálltak, mert az érintett cégek nem egyeztettek velük erről, holott erre ígéretet tettek. (Az építkezési terület és a ligetvédők demonstrációs területe közt átfedés van.)

Antal Nikoletta lábán már keletkezett egy hosszú seb a reggeli összecsapás során, de most komolyabbra fordultak a dolgok. A ligetvédők megpróbálták lebontani a kerítést, majd megakadályozni, hogy a területre bejussanak a teherautók. "Mindenfélét mondtak nekünk, hogy eltaposnak minket", emlékszik vissza Gayer Zoltán, majd, mivel nem mozdultak, a kopasz biztonságiak szabályosn nekik estek, mondta el Gayer a hvg.hu-nak. "Engem kétszer vágtak állon, most megyünk látleletet venni", mondja, hozzátéve, az amúgy helyszínen lévő rendőrség csak az incidens után jelent meg, addigra az elkövető már elbújt a biztonságiak között. Így ismeretlen tettes ellen megy majd a feljelentés. Az esetről videofelvétel is készült állítólag, bizonyíték tehát lesz.

"Ezek brutálisabbak, mint a nyáron" véli Gayer, utalva a régi Közlekedési Múzeum bontása előtti incidensekre, amikor a beruházó szintén kerítést emelt, a munkagépek terepre jutását pedig a ligetvédők szintén akadályozták. Gayer szerint ez a fellépés is azt mutatja, hogy a mostani biztonságiak nincsenek tisztában, hogy mihez van, mihez nincs joga egy biztonsági őrnek.

Volt, akit a földön húztak végig - csak most délután hárman sérültek meg a ligetvédők közül.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!