szerző:
hvg.hu

Egy meglepő találkozó okairól és következményeiről.

„Látnom kellett egyszer Bayer Zsoltot, mert úgy éreztem mindig, közöm van ahhoz az igazi, mély, semmihez sem hasonlítható bayeri bánathoz” – vall a sokakat meghökkentő hétfői találkozó okáról Gulyás Márton, vlogger, a Közös Ország Mozgalom alapítója. A vita hét eleje óta nem csitult arról, hogy volt-e értelme civileknek, ellenzéki politikusoknak leülniük beszélgetni a lovagkeresztes uszítóval.

Gulyás nem vitatja, hogy van ok a szkepszisre, főleg, hogy előre lehetett tudni, hogy a tudósítók, akik elmentek, „vérmérsékletük és közönségük igényei alapján milyen formában számolnak majd be az ott történtekről”, és – teszi hozzá az aktivista – „az asztal körül helyet foglalók esetében is megjósolható volt, hogy milyen szerepeket jelenítenek majd meg, így sem egymásnak, sem az őket szemlélőknek nem okozhattak különösebb meglepetést”. Gulyásnak azzal kapcsolatban sincs illúziója, hogy milyen hatást vált ki a publicistából a Tabáni Gösser sörözőben folytatott diskurzus. „Bayer Zsolt tevékenysége súlyos károkat okozott és fog még okozni ennek a társadalomnak” – véli.

Ugyanakkor Gulyás Márton szerint a „találkozás nem volt haszontalan, pláne nem volt káros”. Hogy miért fogadta el a meghívást, miért látja úgy, hogy Bayer különbözik a többi kormánypropagandistától, hogy mi a teendő a Fidesz-rendszer embereket egymástól elidegenítő politikájával szemben, és hogy mi lehet az eszmecsere haszna és következménye, arról a HVG legfrissebb számában ír személyes hangvételű publicisztikát.

©

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!