szerző:
hvg.hu

Az Európai Parlament szerdán elfogadta azt a határozattervezetet, amelynek értelmében megkezdik az uniós szerződés hetedik cikkelye szerinti eljárás megindításának előkészítését Magyarországgal szemben. Az úgynevezett hetes cikkely bevetése végső esetben Magyarország szavazati jogának a megvonását is jelentheti. A Fidesz közleményében Soros-jelentésnek nevezte az EP határozattervezetét. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Az EP szerdai döntésének értelmében:

  • a képviselők azt kérik, hogy indítsák el a 7-es cikkelyt és utasítják az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságot, hogy készítsen plenáris szavazásra kerülő különjelentést Magyarországról
  • felszólítják a magyar kormányt, hogy helyezze hatályon kívül a menedékkérőkkel és civil szervezetekkel kapcsolatos szabályokat szigorító törvényeket és állapodjon meg az amerikai hatóságokkal a CEU ügyében, hogy az egyetem továbbra is szabadon működhessen Budapesten
  • felszólítják a Bizottságot, hogy szigorúan ellenőrizze az uniós források magyar kormány általi felhasználását.
1 2 3
Sorrend megfordítása

Nem merült fel a lex CEU visszavonása

A CEU-val tárgyaló Altusz Kristóf helyettes államtitkár várja az amerikaiak jelentkezését, reagált egy kérdésre Lázár.

Nem igaz, hogy az amerikai kormány nem köthet megállapodást CEU-ügyben Magyarországgal. Három föderális alapon kötött oktatási megállapodás is létezik, tette hozzá Kovács Zoltán, arra biztatva az újságírókat, hogy nyomozzák ki.

Lázár szerint a CEU valójában arról akar tárgyalni, hogyan ne vonatkozzon rá a törvény: "játsszon nyílt lapokkal a CEU."  A kormányban nem merült fel a lex CEU visszavonása.


Szerdán lesz helyzetjelentés a göd speciális otthon ügyében

Nem a szakhatóság és nem is a Soros-szervezet véleménye érdekli az embereket - mondta Lázár. Az a legfontosabb, hogy a szülőknek rendben legyen az intézet, jelentette ki.

,

Lázár nem tudott az Index eladásáról

Spéder Zoltán nem értesítette, hogy eladta az Index opciós jogát Simicska Lajosnak, válaszolta Lázár egy újságírói kérdésre. Ő maga csak magánemberként beszél az üzletemberrel, mert "le van róla tiltva."

Azt nem fejtette ki, hogy ki tiltotta le Spéderről és hogy ez mit jelent. Spéder jól van és továbbra is barátok, tette hozzá.

A PestiSrácok azért kérdezett rá erre, mert állítólag Rogán Antalnak Spéder már tavaly elmondta, hogy Simicska Lajosnak opciós szerződése van az Indexre.

Agyament dolgok az EP határozatban

"Soros György és munkatársai lejárták a lábukat ezért a határozatért" - válaszolta Lázár a Pesti Srácok kérdésére. 80-100 embere van Sorosnak az EP-ben, nagyon kemény lobbit végeztek és ők gyártották a jelentést, amiben vannak zagyvaságok, mondta Lázár. Szerinte ilyen "agyament dolog" például, hogy a Népszabadságot is számon kérik  a kormányon.

"Vendetta zajlik az ország ellen, mert nem akarunk befogadni migránsokat" - véli Lázár. Volt már hasonló nyomásgyakorlás, tette hozzá.

Nem érte a magyar államot kibertámadás

De erősítésre szurol az állami rendszer védelme, mert folyamatos a támadás, számolt be Lázár.

Jönnek a kérdések!

Adjunk esélyt a kérdéseknek! - mondta Kovács Zoltán.

Biztos? - kérdezett vissza jót kuncogva Lázár.

Voltak nyertesei az áfacsökkentésnek

Sőt, Lázár szerint mindenki jól járt: kereskedők, nyugdíjasok, bérből élők.

Évente 30 ezer plusz gyermeket akar az Orbán-kormány

Hamarosan egy intézkedéssorozatot fog bejelenteni Orbán Viktor, hogy növeljék a gyermekek számát, mondta Lázár. Az a cél, hogy 2030-ra évente 30 ezerrel több gyermek szülessen. Ez azt jelenti, hogy minden családra két gyermek jusson.

A magyar állam az elmúlt években 1350 milliárd forinttal költött többet családpolitikai intézkedésekre 2010-hez képest - jelentette ki Lázár.

Sokat költünk majd honvédelemre

Magyarország 2018-ban a GDP 1 százalékát fogja  - 400-420 milliárd forintot - katonai kiadásokra költeni, ez a következő években 1000 milliárdra nőhet, ezáltal "az ország képes lehet arra, hogy megvédje magát."

 Lázár arról is beszélt, hogy 2010 előtt az állam nem tudta megvédeni a polgárait, példátlan gyilkosságsorozatok voltak, több volt a bűncselekmény.

Kína fontos partner

Nyáron indulhat a Budapest-Belgrád vasútvonal építésének előkészítése.
1 2 3

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!