szerző:
hvg.hu

Egyik áldozatával négy évig állt kapcsolatban, személyesen egyszer sem találkoztak, mégis 6,3 millió forintot csalt ki tőleg. Egy másik rászedett nőtől egy nap alatt több mint 800 ezer forintot szedett el. A büntetett előéletű férfi ellen vádat emelt az ügyészség.

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség üzletszerű csalás miatt vádat emelt egy bugaci férfivel szemben, aki társkereső oldalakon megismert nőismerőseit becsapta és milliókkal károsította meg.

2014 februárja és 2016 augusztusa között nyolc – főként Kecskemét környéki – nő dőlt be a 45 éves szívtiprónak. Különböző kitalált történetekkel több százezer, de volt, hogy több millió forintot csalt ki tőlük. Több áldozatával személyesen soha nem találkozott. A csaló férfinek munkája, jövedelme nem volt, a megszerzett pénzek visszafizetésére lehetősége sem lett volna, de az egyébként sem állt szándékában – írta a megyei főügyészség pénteki közleményében.

Egy szolnoki áldozatával mintegy négy évig állt kapcsolatban a vádlott úgy, hogy csak telefonon és interneten tartották a kapcsolatot, személyesen soha nem találkoztak.

Ennek ellenére a nőtől rendszeresen pénzt kért kölcsön különféle ürügyekkel: például hogy cége eladásakor nem kapta meg a vételárat, vagy a bankban lévő 23 millió forintjára az adóhatóság rátette az inkasszót, pedig arra nagy szüksége lenne, de előfordult, hogy gyermeke műtétjére kért és kapott kölcsön. A sértett 59 alkalommal, összesen 6,3 millió forintot fizetett be, illetve utalt át a csaló bankszámlájára, a folyamatos ígérgetés ellenére a pénzt nem kapta vissza azóta sem.

Lajosmizsei áldozatával öt hónapig állt kapcsolatban, ezalatt több mint 1 millió forintot szerzett meg tőle, hol adótartozásra, hol ügyvédre hivatkozva. A nő bizalmába férkőzve még arra is rávette őt, hogy gyorskölcsönt vegyen fel, megígérve, hogy a részleteket majd ő törleszti. Ez utóbbi azonban csupán ígéret maradt, és a sértett azóta is kénytelen fizetni a havi részleteket.
 
A csaló férfi a lebukását megelőző utolsó alkalommal, 2016 nyarán magánpraxist folytató belgyógyásznak adta ki magát, és arra hivatkozva, hogy ezzel kapcsolatban megbírságolták, 250 ezer forintot kért előző nap megismert áldozatától.

Mivel a nő csak 200 ezer forintot tudott neki átadni, odaadta a vádlottnak a bankkártyáját is, hogy a hiányzó 50 ezer forintot levegye.

Megtetszett azonban a férfinek a nő laptopja is, és azt is kicsalta tőle azzal az ígérettel, hogy két napon belül a pénzzel együtt visszaadja. A laptop és a bankkártya felhasználásával a nő tudta nélkül interneten mobiltelefonokat is vásárolt több mint 500 ezer forint értékben, így egy nap alatt összesen mintegy 800 ezer forint kárt okozott a nőnek.
 
Az ügyészség a férfit többrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja. A bűnhalmazatra tekintettel ezért akár 12 év szabadságvesztés is kiszabható. Az ügyészség a vádlottal szemben börtönbüntetést indítványozott, valamint hogy a korábbi két, felfüggesztett börtönbüntetésének utólagos végrehajtását is rendelje el a bíróság.
 
A büntetett előéletű vádlott jelenleg is előzetes letartóztatásban van, ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.
 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!