szerző:
hvg.hu

Gyutai Csaba nevét kedden 11-kor még alig néhányan ismerték – 16 órakor pedig már a leváltásáról érkeznek a hírek. Eléggé felgyorsult a Vár-botrány lefolyása.

Az Indexen fél 12-kor kiment egy cikk arról, hogy a Miniszterelnökség átvilágította és átláthatatlan találta a Várgondnokság és a Várkert Bazár gazdálkodását, valamint Gyutai Csaba, az előbbi vezetője például lakást utalt ki magának, amiért nem fizetett, illetve a lányának nagyon olcsón. És egyéb gazdálkodás furcsaságok is történtek az elmúlt években. Az idő felgyorsult, 16 órakor már reagált a cikkre L. Simon László volt Vár-felelős és a Miniszterelnökség is: a volt parlamenti államtitkár azt állítja, amikor értesült a szabálytalan közbeszerzésekről, írásban figyelmeztette Gyutait, és szóban Lázárt is, aki viszont a leváltás helyett újabb feladatokkal bízta meg a Várgondnokot. Negyed ötkor pedig a 24.hu írta meg, hogy Gyutait leváltják – a volt zalaegerszegi polgármester távozását nem hivatalos források erősítették meg.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!