szerző:
hvg.hu

Jégesővel, villámokkal, dörgéssel érkezett meg a vihar kedden délután Egerbe. Borsodban is sok dolguk van a tűzoltóknak.

Kidőlt fákhoz, vízbetörésekhez, beázásokhoz riasztották az egri tűzoltókat a keddi vihar után – írják a katasztrófavédelem oldalán. Sérülésről nem jött hír.

Az Időkép oldalán több fotó illetve olvasói videó is látható a hevesi megyeszékhelyre lecsapó viharról.

Borsodban is sok helyre hívták a tűzoltókat

A Miskolchoz közeli Kistokajban házba csapott a villám, emiatt kisebb tűz ütött ki, de senki sem sérült meg.

Elakadt autó és lezárt út Miskolcon a keddi vihar után
©

Csenyétén egy ház tűzfalát rongálta meg a nagy szél, itt sem sérült meg senki.

Gagyvendégiben egy kidőlt fa rongált meg egy telefonvezetéket, Gagyapátiban a viharos szél miatt az útra került faágak okoztak fennakadást a közlekedésben.

Itt késnek a vonatok, van, ahol pótlóbuszt sem tudnak indítani

Fennakadásokat okozott a vihar az Ajka-Városlőd és a Kaposvár-Siófok közötti vasútvonalon – közölte a Mávinform kedd este.

A Székesfehérvár-Szombathely vonal Ajka és Városlőd közötti szakaszán zárlatot okoztak a felsővezetékben a lehulló faágak. Egy Veszprémből Celldömölkre tartó vonat mozdonyának pedig letört az áramszedője.

Ezen a szakaszon nem tudnak közlekedni a vonatok, ezért 30-60, esetenként 90-120 perccel nőhet az esti, éjszakai járatok menetideje. Közúton sem lehet közlekedni, ezért pótlóbuszok sem járnak – tették hozzá. A szakemberek elkezdték a felsővezeték és a mozdony áramszedőjének javítását, amely késő estig eltarthat.

A Kaposvár-Siófok vonal somogymeggyesi megállóhelyénél több helyen is kimosta a heves eső az ágyazatot, ezért átmenetileg szünetel a forgalom Tab és Karád között. A vonatok helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat az érintett szakaszon. A pálya helyreállítása várhatóan szerda délig tart.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!