szerző:
hvg.hu

A szomszédok azt hitték, hogy a szótlan férfit pszichiátrián kezelik, erre kiderült, hogy már évek óta az holtan fekszik az ágyában.

(Képünk illusztráció)

Egy szolnoki férfi árverésen nyerte el a lakást, de arra aligha számított, hogy az ingatlanban egy nyolcéves holttest fogadja majd, amikor egy lakatos és fia társaságában beléptek az ingatlanba. Az egyik helyszínen tartózkodó beszámolója szerint R. Gábor holttestén a csontok jól látszódtak, a bőre viszont teljesen le volt száradva. "Az összeaszott test úgy nézett ki, akár egy múmia. Olyan kemény volt, mint egy bútor, az élére lehetett volna állítani – mondta a Borsnak az egyik szemtanú. Már a bejutás is nehézkes volt a házba, hiszen az ajtót hosszú évek alatt felhalmozódó levelek lepték el.

A rejtélyes körülmények között elhunyt állami gondozott Gábor a lakók szerint 10 éve költözött a házba, és szinte senkivel sem beszélt. Szomszédja, Gerhárt Józsefné szerint nem látogatta senki a férfit, és amúgy is sokat volt távol pszichiátriai kezelé­sei miatt. "Azt hittük, hogy végleg bent fog­ták, ezért nem is gyanakodtunk a hollé­té­ről."

A rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében már vizsgálja a különös halálesetet.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!