szerző:
hvg.hu

A ferihegyi repülőtéren vártak rá, ahová Izraelből érkezett.

A 444.hu-nak a Fővárosi Főügyészség megerősítette, hogy még szerdán, 0 óra 5 perckor fogták el a volt ügyvédet a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, majd a Budapest Környéki Törvényszékre állították elő.

Ezután a törvényszéken megjelenő nyomozó ügyész utasítására a rendőrség gyanúsítotti kihallgatása céljából előállította Dánielt a Budapesti Nyomozó Ügyészséghez, "ahol büntetőeljárást eredményező hamis vád bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd szabadon távozott".

A gyanúsítás ellen panaszt tett.

Dániel ellen azután adtak ki elfogatóparancsot, hogy nem jelent meg az ügyében kitűzött tárgyalásokon, és Izraelbe költözött. Wittner Mária jelentette fel 2011-ben, mert azt mondta róla: "ócska, politikai prosti, egy gonosz, köztörvényes, árpádsávos némber". Dániel később bocsánatot kért, de az ügy addigra már zajlott.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
MTI Itthon

Elfogatóparancsot adtak ki Dániel Péter ellen

Wittner Mária megrágalmazásával vádolják az ismert baloldali ügyvédet, de nem jelent meg perének legutóbbi tárgyalásán. Dániel Péter már a per kezdetén hangoztatta, hogy az eljárást üldöztetésnek tekinti.

hvg.hu Itthon

Közmunkára ítélték Dániel Pétert

Dániel szerint aránytalanul súlyos ítélet született az ellene zajló "koncepciós per" végén, amelyet izraeli állampolgárként nem tekint magára nézve kötelező érvényűnek. Dániel, akit Wittner Mária megrágalmazásáért fogták perbe, mai Facebook-posztja végén is "politikai prostinak", "árpádsávos némbernek" nevezi a fideszes képviselőt.