szerző:
hvg.hu

A kulturális miniszter szűkszavú közleményt adott ki arról, hogy a bíráló bizottság javaslata alapján úgy döntött: június 8-ától három évre Hegyi Ákos Sándort nevezi ki annak az állami cégnek az élére, amely a kiemelten fontos kulturális intézmények védelmét látja el. A Fidesz korábbi önkormányzati képviselőjét ősszel menesztette Harkány fideszes közgyűlése a városi fürdő vezetői pozíciójából.

Hegyi Ákos Sándor az NKÖV Nemzeti Kulturális Örökség Védelmi Nonprofit Kft. ügyvezetői posztját kapta meg az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetőjétől, Balog Zoltántól, ám nem előzmények nélkül: Hegyi már december eleje óta betölti ezt a pozíciót, a jelek szerint akkor pályáztatás nélkül került az ügyvezetői székbe.

Az állami védelmi cég néhány tízmillióból gazdálkodik, a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. viszont egy egymilliárd forintos árbevételű önkormányzati vállalkozás. Október végén a harkányi képviselőtestület leváltotta Hegyi Ákos Sándort, mert az azt megelőző két évben nem hozta azt az eredményt, amit elvártak volna tőle.

A bama.hu akkor meglepőnek nevezte a döntést, mert a 36 éves közgazdász végzettségű Hegyi Ákost a jelenlegi testület nevezte ki. Harkány a Fidesz egyik baranyai bástyája, Hegyi Ákos viszont 2010–2014 közt fideszes pécsi képviselő volt. A politikus-közgazdász jelenleg is a Fürdőszövetség főtitkára.

Baksai Tamás polgármester annak idején azzal indokolta a döntést, hogy "a fürdő működése kiemelt fontosságú, de a testület szerint a 2015-ös és 2016-os év bizonyította, az állaga és állapota elhanyagolt, marketingje nem megfelelő, a vállalatirányítási rendszer, a külső kapcsolatépítés nem elégséges, ahogyan velük, a tulajdonossal történő kommunikáció sem, az alkalmazottak pedig alulmotiváltak".

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!