szerző:
MTI/hvg.hu

Egy egészen apró telefont pezsgőstabletta-hengerben, egy másikat szalámirúdban csempésztek be a rokonok.

Idén már nyolcszázhoz közelít a hazai fegyintézetekben lefoglalt tiltott mobiltelefonok száma, s az elítéltek családtagjai egyre leleményesebb módon próbálják meg a börtönökbe becsempészni a készülékeket - közölte a Magyar Hírlappal Orosz Zoltán, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BvOP) szóvivője.
A szám a tavaly egész évben regisztrált ezer telefonhoz képest növekvő tendenciát mutat, egyebek mellett ez az egyik oka, hogy a testület vezetése szigorított az ellenőrzéseken.
Ezek a telefonok általában Kínából származnak és a hétköznapiaktól lényegesen eltérnek.
Találtak például olyat, amelyik bőven elfért egy pezsgőtablettákat tartalmazó hengerben, egy másik pedig érintetlennek tűnő, lepecsételt csomagolású szalámirúd belsejéből került elő.
A közelmúltban előfordult, hogy börtönparancsnokokat sajtóhírek szerint azért is váltottak le posztjukról, mert a rájuk bízott börtönökben okostelefont használtak egyes rabok, és ez a szélesebb nyilvánosság előtt is ismertté vált.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!