szerző:
nyüzsi
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tizenöt nap telt el a két merénylet között, amelynek során furgonnal hajtottak emberek közé gyilkos szándékkal Londonban. A magyar kormánypárt mindkét erőszakos cselekményt elítélte, de talán érdekes megfigyelni, mennyiben változik a szóhasználat, ha hívő muzulmánok közé hajt a kocsi, és ha a célpont a belváros? Vajon törődik-e a Fidesz a hivatalosan bejelentett információkkal, vagy mindkét esetben biztosra veszi, hogy merénylet történt? És vajon melyik esetnél feledkezik meg hangsúlyozni, hogy az áldozat "ártatlan", és gyászol Európa nevében?

Mindkét szöveget Hidvéghi Balázs kommunikációs igazgató jegyzi, és változtatás nélkül közöljük, ahogy az Országos Sajtószolgálat kiadta azokat.

Június 4-e reggel, az elkövetők azonosítása, az esemény terrorizmusként való besorolása előtt:

A kormánypártok együttérzésüket és részvétüket fejezik ki az újabb londoni terrortámadásban meggyilkolt ártatlan áldozatok családjainak, és mielőbbi gyógyulást kívánunk a sérülteknek. Európának ismét gyászolnia kell a terror miatt. Az európai nagyvárosok belvárosai, piacai, sétálóutcái, repülőterei, metróállomásai, koncertjei, fesztiváljai, ünnepei, a gyerekek és a fiatalok is a terroristák célpontjai lettek. A tömeges bevándorlás kezdete óta egymást érik a terrortámadások. Hány embernek kell még meghalnia Brüsszel elhibázott bevándorláspolitikája miatt?

Június 19-én délelőtt, az elkövető azonosítása, az esemény terrorizmusként való besorolása előtt:

A Fidesz elítéli az újabb londoni támadást, részvétét fejezi ki az áldozat családjának és a sérülteknek mielőbbi felépülést kíván. Bár az incidens körülményeit még vizsgálják, az újabb embertelen támadás ismét aláhúzza: a magyar kormány helyesen jár el, amikor első helyen kezeli a magyarok és Magyarország biztonságának megőrzését.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!